Съгласно Закона за защита на потребителите, клиентът има право да върне или замени всеки поръчан от moderncraft.bg продукт (стока), в срок до 14 дни след получаването му.

Връщане на продукт (стока) може да се извърши при следните случаи: дефект на продукта (стоката), констатирани липси, несъответствие с размер, цвят или марка на продукта (стоката). Трябва да се има предвид, че снимките на продуктите (стоките) на сайта са с илюстративна цел и възможно да има леко разминаване с цветовете и шарките на продукта (стоката).

При връщане или замяна на продукт (стока) трябва да ни изпратите e-mail на support@moderncraft.bg, с който да ни уведомите за връщането или замяната на продукта (стоката), след което да го изпратите обратно в ненарушен търговски вид, в оригинална фабрична опаковка, с етикети, неупотребяван, чист, без страничен мирис или петна (крем, парфюм, цигарен дим), неизползван (продуктът да не е носен, пран, гладен или скъсан), заедно с всички получени документи при доставката на продукта (стоката).

Връщането на продукта (стоката) се случва по два начина, като продуктът (стоката) трябва да бъде добре опакована с цел обезопасяване по време на транспортиране и изпратена на:

с куриерска фирма към подателя на Вашата пратка – съответният автор, от когото сте получили продукта (стоката), за продуктите (стоките), поръчани от всички категории в онлайн магазина, с изключение на категорията „Чуждестранни автори“, като продуктът (стоката) бъде придружен от попълнената от Вас Бланка за връщане или замяна на продукт (стоката);
за продуктите (стоките), поръчани от категория „Чуждестранни автори“, пратката да бъде изпратена с куриерска фирма „Еконт“ на адрес гр. София, офис на Еконт – Разсадника, бул. Ал. Стамболийски 215-217, придружена от попълнената от Вас Бланка за връщане или замяна на продукт (стока).
Разходите по връщането или замяната на продукта (стоката) са за сметка на купувача, освен в случаите когато връщането е по вина на moderncraft.bg (несъответствие на продукта (стоката) с обявеното в сайта). Когато връщането (в случай на рекламация) е по наша вина, куриерската такса се поема от нас.

Връщането на сумата за продуктите (стоките) става до 14 дни, считано от датата, на която ги получим, чрез банков превод (необходимо е да посочите банка, IBAN, BIC, име на титуляра на сметката). „МАЕ Трейд“ ЕООД не носи отговорност за грешно попълнени банкови данни.

Всякакъв опит за връщане на продукт (стока), различен от това да го изпратите с куриерска фирма до посочения адрес по начина, указан по-горе, ще бъде отказан.

Не се приемат пратки, изпратени към онлайн магазин moderncraft.bg с наложен платеж!

Не се приемат пратки, върнати с Български пощи!

Всички продукти (стоки) се изпращат на клиента с опция за преглед и тест. Клиентът е длъжен да провери пратката си в момента на получаването й, в присъствието на куриера, който я доставя, или на съответния служител в офиса на куриерската фирма. В тази връзка рекламации отнасящи се до механични повреди, възникнали по време на транспорта, ще бъдат разглеждани само въз основа на протокол за рекламации, изготвен в присъствието на куриера или служителя на куриерската фирма. Магазинът не носи отговорност, в случай, че клиентът не е проверил целостта на пратката и впоследствие се установи, че тя е нарушена.

При възникнали допълнителни въпроси можете да се обръщате към нас на посочения на сайта телефон или чрез формата за обратна връзка.