Големите четири - пластмасата, която използваме ежедневно

7 август 2021
Големите четири - пластмасата, която използваме ежедневно

Замислянето за това колко пластмаса хората използват всяка година и колко неща всъщност са направени от пластмаса може да бъде поразително.

Много хора смятат, че тяхното въздействие е много незначително и затова дори не се притесняват да променят лошите си навици.

Но вашите действия всъщност са могъщи.

Преминаването към нулеви отпадъци е ежедневие. Не става въпрос само за премахване на всяко парче пластмаса, което използвате.

Става въпрос за осъзнаване на вашето въздействие върху планетата, преминаване към всички естествени, устойчиви алтернативи и вземане на внимателни решения всеки момент през всеки един ден.

Трябва да превърнете лошите си навици в добри, като не забравяте да напълните бутилката си с вода, преди да излезете от вкъщи, и да вземете пазарските си торбички за многократна употреба, когато излизате.

Точно сега е е идеалното време да направите истинска промяна и да промените живота си към по -добро! Един човек има силата да направи промяна и да се надяваме да промени мнението на другите.

Нека да преминем към основите ... Започвами с четирите най - използвани артикула за еднократна употреба по света.

В поредица от няколко статии, ще ви запознаем с Големите четири. Това са използваните в ежедневието ни еднократни пособия, които употребяваме най - често и по много.

 


Пластмасови бутилки за вода. Милион пластмасови бутилки се купуват всяка минута по целия свят, 2,5 милиона на всеки час само в САЩ. Пиете ли от пласмасови бутилки?

прочети още